Logo
Loading

PR

VRIJEDNOSTI URBANIH IDEJA

Tvrtka Urbane ideje, uz odnos s klijentima i suradnicama, visoko vrednuje i odnos prema zajednici. Načela poput solidarnosti, humanitarnog djelovanja i ulaganja u bolje društvo smatramo iznimno važnima, zbog čega smo kroz protekle godine, na razne načine, podupirali rad niza udruga, pojedinaca i inicijativa. Smatramo da je naša odgovornost, kao jednog od subjekata društva, pomoći gdje možemo, u područjima koje smatramo vrijednima, a taj ćemo aspekt djelovanja nastaviti razvijati i nadalje.

Samoborska Glazbena Jesen, Rujan 2021

Jedan od važnih elemenata razvoja lokalne zajednicu jesu kulturna događanja. Samoborska Glazbena Jesen s godinama se prometnula u vodeći međunarodni glazbeni festival u Sjevernoj Hrvatskoj. Ono što već više od četiri desetljeća krasi ovaj festival jest iznimnost i posebnost sadržaja, visoka razina njegova predstavljanja i interpretacije te istinski entuzijazam u stvaranju umjetnosti i prenošenju njezine poruke, a Urbane ideje ih već tradicionalno sponzoriraju i podržavaju organizaciju.

Samoborska FURKA, Rujan 2021

FURKA je omiljeni događaj za cijelu obitelj koji gradu i njegovim gostima predstavlja u prvom redu samoborsku urbanu dizajnersku, a onda i ugostiteljsku te zabavnu scenu. Održava se u jednom od najljepših gradskih dvorišta, a uz fina pića i zalogaje razlog posjeta svake godine mogu biti i nastupi istaknuti domaćih glazbenika. Još jedno događanje čiju smo organizaciju sa zadovoljstvom poduprli.

Nagrada BigSEE Architecture Award 2021

Naš projekt suvremene verzije kuće na proplanku u Vrnjaku, proglašen je dobitnikom BigSEE Architecture Award 2021 za arhitekturu, koja se dodjeljuje posebno zapaženim ostvarenjima s područja jugoistočne Europe. Ovakvo priznanje vidimo kao dodatni poticaj da radimo prema najvišim standarima struke, ali i da nadalje nastavljamo pomicati granice.

PODRŠKA SPORTOVIMA I SPORTSKIM MANIFESTACIJAMA

U našoj se tvrtci visoko vrednuju zdravi natjecateljski duh, ali i sportski način života. U ovoj izrazito digitalnoj eri, podupiremo razne načine rekreacije, što na otvorenom, što u dvoranama. Pomogli smo održavanju Samobor Futsal Cup 2021, podršku smo pružili i momčadima drugih sportova, poput jedriličarstva i motociklizma, a slične aktivnosti planiramo i nadalje.

NAGRADA CIVILNE ZAŠTITE GRADA SAMOBORA, SVIBANJ 2021

U novootvorenoj zgradi Centra civilne zaštite Grada Samobora i HGSS Stanice Samobor održana je prva svečana dodjela nagrada Stožera civilne zaštite Grada Samobora. Uz nagrade najzaslužnijim i najvrjednijim članovima iz svake organizacije operativnih snaga u sustavu civilne zaštite, dodijeljena je I nagrada Urbanim idejama, za poseban doprinos radu interventnih službi, koje smo nesebično pomogli donacijom Caddy vozila.

DONACIJA HGSS-u, SIJEČANJ 2021.

U siječnju 2021. izvršili smo prvu od brojnih planiranih donacija Hrvatskoj Gorskoj Službi Spašavanja, vozilo Caddy koje će im pomoći u izvršavanju svakodnevnih aktivnosti. Rad i napore pripadnika HGSS-a istinski cijenimo i poštujemo, što u području pomoći planinarima na koju sad već svi znaju da mogu računati, što u izvanrednim okolnostima poput onih koji su donijeli potresi u Hrvatskoj kroz proteklu godinu.

ADVENTSKI KALENDAR S NAPUŠTENIM ŽIVOTINJAMA, PROSINAC 2020.

Uz promicanje vrijednosti koje ukazuju na važnost solidarnosti s pojedincima i društvom, nastojimo ukazati i na važnost odgovornog ponašanja prema životinjama. Kako bismo potaknuli na udomljavanje napuštenih pasa i mačka, nasuprot njihovom kupovanju, kao prvi korak smo predstavili adventski kalendar, potpuno humanitarnog karaktera. U glavnim su se ulogama našli upravo psi i mačke koji čekaju na udomljenje.

POTRES NA PODRUČJU BANIJE, PROSINAC 2020.

Naši djelatnici u suradnji s predstavnicima Hrvatske ceste d.o.o. izvršili su izvanredni pregled mostova u potresom pogođenom dijelom Hrvatske. Na taj smo način doprinijeli sigurnom odvijanju prometa, a u isto vrijeme i pružanju pravovremene pomoći svima onima kojima je u ovom trenutku neophodna. Mostovi koje smo pregledali su: Brest (Petrinja), Galdovo (Sisak) te Jasenovac (Jasenovac).

POTRES U ZAGREBU, OŽUJAK 2020.

Vrijednosti koje u srži smatramo izuzetno važnima imali smo prilike dokazati i u praksi. Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu, pridružili smo se brojnim kolegama iz struke u pružanju pomoći Civilnoj zaštiti grada Zagreba, pregledom mostova, zgrada, kuća i nužne infrastrukture za funkcioniranje grada, te time pomogli građanima pogođenim ovom elementarnom nepogodom.

DONACIJA VINOGRADSKOJ BOLNICI, OŽUJAK 2020.

Osim pomaganja privatnim udrugama i inicijativama, smatramo da je važno pokušati unaprijediti rad i onih javnih, posebice u smislu nevjerojatnih izazova koje je donijela 2020. godina. Kako bismo timu medicinskog osoblja olakšali borbu protiv epidemije, COVID laboratoriju Vinogradske bolnice u Zagrebu donirali smo 50,000 kuna.